Raamdecoratie

Raamdecoratie

Raamdecoratie heeft meerdere functies. Zo kan de lichtval worden geregeld of privacy worden gecreëerd. Voor iedere stijl en smaak zijn er passende oplossingen. Daarbij kan worden gedacht aan (vouw-)gordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen, shutters, jaloezieën of buitenzonwering.

Gordijnen
Van alle raamdecoratie zijn gordijnen wellicht het meest bekend. Met gordijnen, breng je direct meer sfeer in je interieur. Gordijnen zorgen daarnaast voor privacy en demping van geluid in huis. Gordijnen zijn er in vele soorten, van transparant, semi-transparant of verduisterend. Transparante gordijnen worden vaak toegepast om de lichtinval te filteren of als tussenlaag in combinatie met bijvoorbeeld overgordijnen. Semi-transparante gordijnen, zogenaamde in-between, laten minder licht door en bieden meer privacy. Verduisterende gordijnen zijn vooral geschikt voor de slaapkamer.

De confectie van gordijnen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het gordijn in de ruimte. De plooi in combinatie met de stof bepalen in hoeverre het gordijn licht door laat en de mate waarin geluid wordt gedempt. Qua plooi zijn er diverse mogelijkheden, zoals enkele plooi, vlinderplooi of waveplooi. Een enkele plooi kan in principe voor elk type gordijnstof worden gebruikt. Wil je een wat vollere uitstraling en diepere plooien, dan is een gordijn met vlinderplooi (dubbele plooi) uitermate geschikt. Bij vlinderplooi gordijnen wordt wel meer stof gebruikt. Hou je van een strakke uitstraling? Dan is een waveplooi een goede keuze. Een waveplooi bestaat uit een combinatie van waveband dat als een plooiband aan de bovenzijde van het gordijn wordt gestikt, runners die door middel van koordjes met elkaar verbonden zijn en speciale wavehaakjes. Het gordijn hangt dan in een mooie golfbeweging onder de rail.

Wil je geen plooigordijnen, maar liever ringgordijnen die aan een roede worden bevestigd, dan kan dat natuurlijk ook. Ringgordijnen passen bij elke woonstijl van klassiek tot modern. De gestanste rvs ringen worden gelijkmatig over de breedte van het gordijn verdeeld en geven net als de waveplooi een mooie golfbeweging.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen zijn tijdloos en geven een luxe uitstraling aan het interieur. Er kan worden gekozen tussen de varianten verduisterend, lichtdoorlatend of transparant. Vouwgordijnen kunnen van bijna elke stof worden gemaakt. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de stoffen, het systeem en met de afwerking.

Rolgordijnen
Met rolgordijnen regel je per ruimte het licht. Rolgordijnen zijn er in een breed scala aan kleuren, en dessins. Wil je transparant, lichtdoorlatend of juist verduisterend. Alles is mogelijk. Creëer sfeer met een transparant rolgordijn in de keuken en creëer rust met een verduisterend rolgordijn voor de slaapkamer. Of liever spelen met de lichtinval en privacy creëren? Dan is een duo rolgordijn ideaal. Een duo rolgordijn bestaat uit stofbanen en gaasbanen die langs elkaar bewegen. Hiermee kun je spelen met de lichtinval en de mate van privacy regelen.

Plisségordijnen
Plisségordijnen geven het interieur de luxe uitstraling die het verdiend. Een plisségordijn is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk een enkele plooi of een zogenaamde honingraat plooi. Plisségordijnen met een enkele plooi hebben één laag stof die trapsgewijs wordt gevouwen. De optrekkoorden zijn op subtiele wijze aan de zijkanten van het gordijn verwerkt Plisségordijnen met een honingraat plooi hebben een dubbele laag stof. De optrekkoorden zijn in het doek verwerkt zodat deze niet zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een strakke uitstraling. De dubbele laag stof zorgt voor een extra isolerende werking. Plisségordijnen zijn er in vele kleuren en dessins. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Shutters
Shutters zijn houten of kunststof panelen met lamellen die je zelf kan regelen. Shutters zijn zeer stijlvol en tijdloos. Ook zijn shutters ideaal als zonwering. De lamellen kunnen in elke gewenste stand worden gedraaid en de panelen kunnen ook geheel open worden gezet. Shutters geven het interieur een klassieke of juist moderne uitstraling, afhankelijk van de rest van de inrichting.

Shutters zijn kras-, vocht en UV-bestendig. Ze kunnen in iedere ruimte worden toegepast, zelfs in de badkamer. Shutters worden handmatig bediend of automatisch met behulp van onzichtbare bedieningsmechanismen. Shutters worden op maat gemaakt. Wij helpen je graag met het uitkiezen van de kleur en houtsoort die het beste interieur past.

Wij kunnen je adviseren over welk product het beste in een bepaalde ruimte kan worden toegepast en ook bekijken of bepaalde wensen ook uitvoerbaar zijn.

Jaloezieën
De Jaloezie is de meest populaire en bekendste raamdecoratie. Met jaloezieën kan je een mooie lichtinval en sfeer in je woning creëren. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals hout en aluminium en in vele kleuren leverbaar. Standaard worden jaloezieën uitgevoerd met ladderkoord, maar zij kunnen ook worden afgewerkt met een mooi ladderband. Met een ladderband creëer je een chiquere uitstraling. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact

06-11052434

JK Vloer- en Raamdecoratie

Raamdecoratie: Geef een luxe uitstraling aan je interieur